Защо МЛМ

Въпреки, че на няколко пъти и в различни страници на моя уеб сайт посочвам кои са предимствата според мен на „МЛМ“, тук отново ще спомена някои от тях в опита си да Ви накарам да погледнете на него с повече уважение, страст, отдаденост и решителност за да го предпочетете в максимална степен пред всички останали дейности каквито и да са те. Ще споделя и от опит какви хора са го избрали, защо са го избрали, до каква степен са му отдадени и съчетават ли го с нещо друго като дейност?
Както казва моят ментален спонсор и коучър Джон Каленч – „МЛМ“ е ускорена игра на живот“! Скоростта, с която изразяваме нещата които искаме от живота, е право пропорционална на скоростта, с която свикваме с тези неща! Успехът се постига чрез продължително осъществяване на значима идея в която важното е първо „ДА СИ“ и „ДА БЪДЕШ“ и после „ДА ИМАШ“, а не първо да „ИМАШ“ и после „ДА СИ“ и „ДА БЪДЕШ“! Никой няма „ДА ВИ КАРА“ да правите този бизнес! Вие трябва „САМИ ДА ИСКАТЕ“ да го правите! Първо заради себе си, и после заради “Линията на спонсорство” или когото и да било друг така, че и да не Ви се обръща внимание по начин какъвто Вие искате, това не Ви пречи да работите сами! Едни от най-важните качества, които трябва да притежавате в този бранш е „ДА ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ ДА ПРАВИТЕ БИЗНЕСА, ДА МОЖЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ КРИТИКА И ДА ТЪРПИТЕ РАЗВИТИЕ“, за да иска “Линията на спонсорство” да работи с вас! Хората, които най-често ще Ви създават спънки и проблеми са „ВСЕЗНАЙКОВЦИТЕ И ЗАВИСТНИЦИТЕ“!
Нека продажбите Ви се получат като естествен резултат от създаването на организацията. Повечето хора се провалят, защото се опитват да направят точно обратното – да създадат организацията, като наблягат предимно на продажбите“!
Понеже се налага да работите с нови и нови хора, затова е нужно да запомните, че “Никога втори път не можете да направите първо впечатление“!
Тези няколко изречения избрани от книги на Джон Каленч са толкова показателни за бранша „МЛМ“, че няма как човек да не им обърне сериозно внимание.
В целият свят отдавна се приема, че няма друг начин, по който един бизнес да достигне толкова близо до клиентите, отколкото „Мрежовия Маркетинг“. Бизнесът може да има много магазини, офиси, търговски представители, кол-центрове, реклами по телевизии, радия и вестници, но не може да има взаимоотношенията, изградени върху доверието, които един „МЛМ предприемач“ има в кръга си на влияние с хората, с които разговаря за продуктите и бизнес възможността. Моделът и концепцията на „Мрежовия Маркетинг“ се използват в цял свят под различни наименования и форми – някои хора го наричат „Мулти-левъл Маркетинг“; други – „Директни продажби“; трети – „Човешки Франчайзинг“. Но наричан както и да е знайте, че концепцията е една и съща. Здраве, хранене, благополучие, красота, телекомуникации, мобилни телефони, интернет, газ, електричество, застраховки, ипотеки, здравеопазване, пенсиониране, напитки, пътуване, домашни потреби и много други индустрии предлагат своите услуги и продукти чрез „Mрежов Маркетинг“ в различни краища на света.
В станфордския университет „МЛМ“ дори се изучава като отделна дисциплина със самостоятелна катедра, за разлика от нашата страна, в която нито образователната система, нито българската легислатива и до ден днешен не споменават абсолютно нищо за това „ноу-хау“, за тази изключителна възможност за частна предприемаческа инициатива като бизнес начинание. Дори напротив, като че ли нарочно се насажда идеята, както от управляващите, така и от обществото, че видите ли това е някаква шарлатанска и измамна дейност, но в никакъв случай не и уникална и печеливша предприемаческа дейност или почтен бизнес! Може би заради тази невъзприемчивост на повечето от хората у нас сме една от най-изостаналите в икономическо отношение страна не само в Европейския съюз, но и в Света!
В същото време, метода „МЛМ“ е разпространен в повечето страни по целия свят, като обема на продажби на отделните „МЛМ“ компании надхвърля $ 100 милиарда годишно.
Бил Клинтън, доскоро най-могъщият мъж в света, като президент на САЩ, благодари в едно свое изказване видяно в „YouTube“ на индустрията за огромния принос, чрез подпомагане на световната икономика и предлагане на възможността на много хора по света. Той казва, че индустрията е част от глобално движение, което насърчава предприемачеството и възнаграждава инициативността на всеки един. Според него тази индустрия изгражда обществения дух, защото дистрибуторите се стремят да изградят по-добро бъдеще за семействата си; без предразсъдъци и тесногръдие. Той допълва, че това е индустрия, която дава на хората възможност да направят най-доброто за собствения си живот.
Според статистиката, само в САЩ над 15 милиона се занимават с „МЛМ“. В световен мащаб цифрата достига до 60 милиона, от които 90% работят в свободното си време, а всяка седмица се присъединяват по още 100 000 човека.
А какво ще кажете за Тони Блеър, който в качеството си на бивш министър-председател на Великобритания, направи подобно позитивно послание към индустрията с думите „колко голяма част заемат „Директните продажби“ на нашия местен пазар в продажбите на стоки и услуги”. След като цитира статистиката, която сочи размера на индустрията във Великобритания, той казва: „това показва как, в променящата се икономика и пазара на труда, съществуват чудесни нови възможности там, навън… Искам да Ви кажа, че е хубаво да се захванете с тях, а ние като Правителство, сме признателни на огромния принос, който хората занимаващи се с директни продажби могат да направят към общият просперитет на икономиката. Ето защо си струва да се захванете, заслужава си да се включите в него и аз пожелавам на тези от Вас, които вече работят в тази индустрия всичко най-добро в бъдеще”. Каква голяма подкрепа и признание!
Толкова ясна политическа подкрепа от двама от най-влиятелните мъже в световен мащаб, но какво можем да кажем за становищата на огромните бизнес магнати и предприемачи? Уорън Бъфет – вторият по богатство в света с лично състояние от $ 47милиарда си купи бизнес, основан на „Мрежовия Маркетинг“.
Пол Зейн Пилзер – световно известният икономист и милионер е бил икономически съветник на правителствата на САЩ през 80-години на миналия век и написа книга, озаглавена „Следващите милионери”. В нея той говори за индустрията на „Мрежовия Маркетинг“ и заявява, че в периода от 2006 до 2016 година ще се появят десет милиона милионери, създадени от „Мрежовия Маркетинг“ и бизнес от дома.
Ричард Брансън – многоуважаван британски предприемач с лично състояние от над $ 5,3 милиарда, собственик на „Virgin Group“, освен множеството компании притежава и бизнес, основан на „Мрежовия Маркетинг“.
Роберт Кийосаки казва в своят бестселър „Бизнес школа за хора, които обичат да помагат на другите”: „Много „Мрежови компании“ всъщност са бизнес школи, които учат на ценности, които не се откриват в традиционните бизнес училища…ценност, като например най-добрия начин да станеш богат е да научиш себе си и другите по-скоро как да станат собственици на бизнес, отколкото да ги научиш да бъдат лоялни работници, трудещи се за богаташа”. Той е автор и на цитата „Ако трябваше да започна отначало, вместо да създавам бизнес по изпитания начин, щях да изградя бизнес, базиран на „Мрежовия Маркетинг“.
И накрая Доналд Тръмп, предприемач с лично състояние от над $ 5,3 милиарда, Президент на САЩ и добре известен с ролята си в хитовото американско телевизионно шоу „Стажантът”. В Ню Йорк той живее в апартамент за близо 80 милиона долара, а през последните няколко години в САЩ той създаде „МЛМ компания“. В тази връзка той каза, че „Мрежовият Маркетинг“ се доказа като обещаващ и възвръщаем източник на доходи… съществуват някои забележими примери на успех, постигнат чрез усърдие, ентусиазъм и правилен продукт в комбинация с подходящо време”. През 1998 г. Дейвид Летерман в своето шоу, го пита: „Какво би направил, ако изгубиш всичко и трябва да започнеш отново?”. Той отговаря, че би се включил в „МЛМ бизнес“. В залата се чува силен мъжки смях. Тръмп се обръща, поглежда мъжа и казва: „Ето защо аз седя тук горе, а ти – там долу”.
Западните специалисти като цяло подчертават, че на развива­щите се страни и източноевропейските държави най-гoляма трудност създават не толкова недостигът на капитали, недостатъчните природни ресурси или ниско­то равнище на технико-технологическото ноу-хау, а от­съствието на такава атмосфера, традиции, политически системи и практики, които да съдействат за развитието на предприемачеството.
Ето защо, ако търсите съвет дали това е осъществим начин да осигурите своята независимост, то послушайте експертите, които току що бяха цитирани! Не слушайте своя приятел в кръчмата, който вече осма година е безработен; нито пък този от вашето семейство, който непрекъснато повтаря, че хубавите неща не се случват на „хора като нас”! Не слушайте нито своя съсед или съседка, познат или позната и т. н., които повече от 5 години вече са в бизнеса но не все още не са постигнали никакъв сериозен успех. И със сигурност не обръщайте никакво внимание на хората, които не правят нищо по-добре от това да сипят негативизъм във интернет форумите и чатовете! Не обръщайте никакво внимание и на онези „интернет специалисти“, които не правят разлика между „МЛМ бизнес“ и „Онлайн бизнес/магазин“!
„МЛМ предприемачеството“ е динамичен процес от типа водач-последовател, изискващ провеждането на множество индивидуални и групови делови срещи, обучения, тренинги и семинари, на които става т. нар. „припламване“ или „запалване“ на новопривлечените, последователите. На тях именно водачите/лидерите предават освен своите умения, способности, дух, дългогодишен опит и майсторство, но и страстта, искрицата и онзи блясък и плам, представляващи магическа енергия, която струи не само от очите им, но и от всичките им сетива. Тя не може да бъде предадена само по вербален път, а трябва бъде и усетена с всяка фибра от предприемаческата същност на човешкият индивид.
Разбира се „МЛМ предприемачеството“ освен първокласно начинание е и модерна бизнес инициатива, и поради това няма как да не се възползва от предимствата на интернет технологиите, но това не го прави изцяло „Онлайн бизнес/магазин“. Поради това имайте предвид, че всички онези, които твърдят и дори Ви убеждават, че „МЛМ предприемачеството“ е бизнес, който Вие ще правите и от който ще печелите пари изцяло по интернет/онлайн от дома, Ви подвеждат! Те не само, че не са постигнали сериозен успех в този бранш, но дори не са си направили труда да го опознаят, да разберат неговата същност, предназначение и функции преди да Ви го предложат и на Вас! Само са чували за него, както са чували и, че е някак си модерно да афишираш в обществото, че се занимаваш или притежаваш „Онлайн бизнес/магазин“ сравнявайки „МЛМ предприемачеството“ с него.
Ако искате да бъдете успешни се вслушвайте в съветите и препоръките само на компетентни хора, които са постигнали успех точно в този бранш – „МЛМ“, и то като предприемачи, а не в онези, които не са, само защото Вие ги уважавате като личности или професионалисти в друга сфера. Компетентността им в тази друга сфера не ги прави автоматично компетентни и в тази.
В подкрепа на казаното по-горе важи и следната сентенция:
„Чул – забравил,
видял – запомнил,
направил – разбрал!“

Тази брилянтна индустрия предлага шанс да осигури бъдещето Ви без да се отчитате ако желаете пред никого другиго, освен пред себе си. Можете да създадете, развивате и ръководите своя бизнес без съдействието, подкрепата или намесата на когото и да е щом такава е волята Ви, стига той разбира се да не Ви пречи.
Единствените неща, които биха могли да Ви спрат са неправилна лична нагласа и липса на въображение, неправилен избор на „МЛМ компания“ партньор или неправилен избор на свой ментален спонсор, лидер или коучър. Всяко друго оправдание за неуспех, което имате, е било вече преодолявано от някой друг. Пътят Ви е отворен – от Вас зависи колко далеч ще стигнете!
Пожелавам Ви много успехи!