За мен

Казвам се Тодор Дяковски и съм от гр. Русе. Имам средно специално образование по специалността „Строителство и архитектура“ с професионална квалификация „Строителен техник“ и висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Право“ и професионална квалификация „Юрист“. Притежавам и удостоверение за придобита юридическа правоспособност. Сертифициран съм с лиценз “А” за придобита правоспособност като брокер на “Софийската стокова борса”, както и със сертификат за придобита правоспособност като брокер на “Българската фондова борса”. Женен съм и имам един син.
Имах щастието да се запозная с този нов бранш, с този иновативен бизнес модел, с това предприемаческо „ноу-хау“ наречено „МЛМ“ още с неговото навлизане у нас по времето на ранния етап от прехода на България от комунизъм към демокрация и пазарна икономика през 1991-1996 г. Толкова ярко се открояваше то от останалите и познати вече предприемачески инициативи, че дори будеше и все още продължава да буди съмнение за стойностна дейност у доста човешки индивиди у нас. В същото време смея да твърдя, че онези, които успяхме да положим необходимите усилия за да вникнем в неговата същност и да го опознаем отвътре, да разберем кога, как и защо е възникнал като бранш, каква е неговата функционалност и предимства, как работи като система и за кого е предназначен се влюбихме в него завинаги без значение резултатите, които бяхме постигнали по онова време. Още тогава като бранш той даваше индикации, че с навлизането на информационната ера ще се превърне в предприемачеството на 21 век.
И така още от първоначалното си запознанство с „МЛМ предприемачеството“ престанах да търся работа като наемен работник защото разбрах, че единствено то дава истинска възможност на човек да погледне достатъчно смело и дръзко в бъдещето, да си постави високи дългосрочни цели и да има възможността да ги постигне стига да му се е отдал напълно и да е избрал правилната „МЛМ компания“ за свой бизнес партньор. А ако ако е избрал или попаднал и на правилния „Спонсор“, който ще го подкрепя в бизнеса и ще го среща с различни лидери от „Линията на спонсорство“, които ще го водят към успеха споделяйки своите теоретични и емпирични познания от постигнатият вече такъв, ще постигне успех, какъвто никога не си е представял.
Убеден в успеха на идеята привлякох и съпругата си, с която впоследствие създадохме семеен бизнес като предприемачи и независими партньори на „Орифлейм“, и не след дълго време започнахме да се радваме на заслужен успех, а най-високите ни постижения до момента са изкачването ни до лидерското ниво „Главен златен директор“ от маркетинговия план или т. нар. „План на успеха“ на компанията партньор – „Орифлейм“, и спечелването на призовото второ място за най-бързо развиващата се група в България за 2008-2009 г. отново в партньорство с „Орифлейм“ като компания.
Малцина вярват в успеха на този бизнес, защото малцина го разбират. А малцина го разбират, защото малцина правят усилия да го опознаят, както и защото малцина вървят по стъпките на онези, които го разбират и които го правят на професионално ниво, при това с успех! Колкото и нескромно да звучи, това е факт. В този ред на мисли бих могъл да съм Ви само от полза, в качеството си на Ваш ментален спонсор и коучър ако решите да изградите свой „МЛМ бизнес“!
Предлагам своята подкрепа и в изграждането Ви като „МЛМ лидер“ чрез създадената за целта от мен Академия за развитие на „МЛМ лидери“ – „СКЕЙТ“, с фокус върху качества като „Синергия“, „Комуникативност“, „Етика“, „Йерархичност“ и „Толернтност“ стига да го желаете и да сте готови да правите неща, които повечето от хората не желаят или не могат да правят. В това именно е главната разлика между успелите и неуспялите хора. Освен това успелите хора търсят възможност да направят нещо, а не причина да не го направят. Те правят така, че нещата да се случат, а не гледат как нещата се случват или се пък се чудят как те вече са се случили!
И накрая, но не на последно място бих искал да кажа, че споделям всичко това с Вас само и единдствено с информативна цел. По този начин ще имате възможността да се запознаете с информация от първа ръка за мен и моята цялостна личност – идеи, посока на интереси, степен на подготовка, ниво на постижения, възгледи и начин на мислене, парадигма.
Споделям го и защото в нашето турбулентно съвремие, подлагащо качествата на личността и нейните ценности на сериозно изпитание, по адрес и зад гърба на всеки, имал хъса, силата и смелостта да върви по пътя към успеха, както и публично да го заяви, определени лица си позволяват да говорят и разпространяват какви ли не безпочвени или без основание неща с деструктивна и разрушителна цел. С цел поругаване и оскверняване на скромните ни личности и ценности. А такива лица са съществували, съществуват и ще съществуват, поради което съществува и поговорката – „Има едни хора, които обичат да говорят предимно за идеи – професионалистите, други, които обичат да говорят повече за себе си – егоистите, и трети, които обичат да говорят твърде много за другите – клюкарите!“ А според Елинор Рузвелт „Великите умове обсъждат идеи, посредствените умове обсъждат събития, низшите умове обсъждат хората!“
В случая лицата, които визирам хипотетично и които спадат към третата група от горната поговорка могат да бъдат окачествени още и като некоректни, нечестиви и злонамерени. И независимо, че те са паразитите и раковото образование на всяко цивилизовано общество, въпросът е в това то – цивилизованото общество, да не му отвръща със същото.
Да не отвръщаме на злото със зло, а да намерим сили в себе си „Да бъдем промяната, която искаме да видим в света“ – както ни напътства Махатма Ганди. Злото не трябва и да се унищожава! „То е необходимо – както ни казва Буда – за да може доброто не само да се отличава, но и да възтържествува над него!“
„Нека с надеждата за един по-добър свят – както ни призовава Лейди Даяна – да направим нещо добро, без да очакваме някакви благодарности или отплата, знаейки, че някой ден някой може да направи същото за нас!“